fredag 15 juni 2012

Nytt milrekord

Jag ville få till en så snabb tid som möjligt idag när jag sprang milen. Förhoppningen var att ännu en gång lyckas med att springa milen under 50.

För att inte pressa mig själv för hårt eftersom det var soligt och varmt valde jag att inte titta på klockan alls under första halvan av milen. Jag kände att jag höll ett bra tempo, men visste inte om det var så eller om det bara kändes så.

Efter fem kilometer såg jag att min snittfart låg på 4:52 minuter/kilometer. Härligt! Jag hade en god chans att klara mig under 50.

Men andra halvan var jobbigare. Värmen tog på krafterna och jag hade inget vatten med mig. Dessutom lutar det mer uppför på vägen hem än vägen bort från oss. Jag kämpade på och när jag tittade på klockan nästa gång och det var ca en kilometer kvar såg jag att jag hade tappat mycket fart.

Med lite marginal lyckades jag i alla fall med att springa milen under 50! Med tanke på värmen och att jag hade glömt ta på mig keps är jag mycket nöjd med det!

Dagens träning:
Uppvärmning: 7 minuter jogg
Löpning:
Sträcka: 10,01 kilometer
Tid: 49:40 minuter
Snittfart: 4:58 minuter/kilometer

17 kommentarer:

 1. Oj! Vad duktig du är! Själv var jag så stolt som tog mig igenom 6 km häromdagen haha ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska bara jämföra sig med sig själv. Super bra jobbat av dig! =)

   Radera
 2. Stort grattis till dig !! Vilken superbra tid!

  SvaraRadera
 3. Snyggt jobbat Karin! :)

  Kram!

  (& tack för stödet på min blogg)

  SvaraRadera
 4. Grymt av dig! Hoppas du får en härligt helg-:)

  SvaraRadera
 5. Så underbart, stort GRATTIS! :D Vilken känsla!

  SvaraRadera
 6. Tack för era hyllningar! Ha en fin helg alla! =)

  SvaraRadera
 7. Så rackarns bra du är! Själv trodde jag att jag skulle göra en bra tid på min 8km runda igår, men jag gick nog ut för hårt...idag är det dock vila å surströmming ikväll, imorgon intervaller...puh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer igen ska du se! Ha en härlig dag och lycka till med intervallerna imorgon!

   Radera