lördag 16 juni 2012

Rocky Road som lördagsgott

Till jul brukar jag alltid göra Rocky Road, ett godis som jag har lärt mig göra efter Leila Lindholms recept. Men fastän det är mitt i juni blev jag sugen på det och eftersom detta godis inte egentligen är speciellt julaktigt så gjorde jag det idag, årstiden till trots. Har redan smakat av det och kommer säkert mumsa på det även ikväll.

Jag gillar kombinationen choklad och jordnötter och i detta godis får dessa även sällskap av kola och marsmallows. Det fungerar att blanda i de godissorter som man gillar. Så här gjorde jag:

Rocky Road
20-30 rutor
400 choklad (jag tog ljus, men det fungerar även med mörk)
1 påse Dumle-kola
4 dl salta jordnötter
2 dl minimarsmallows
ett par nävar mini-Smarties

Smält chokladen i ett vattenbad. Under tiden delar du kolorna i mindre bitar. När chokladen är smält rör du samman allt i en skål. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna i kylen innan du skär upp den i bitar. Mums!

10 kommentarer:

 1. Jisses! Det där lät så gott! Med dumlekola, inte illa. Smart!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar rocky roads, mums! jag gör precis som du fast jag har inga minismarties i. Kombinationen är ju så galet god :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var första gången jag testade med att ha minismarties i för vi hade det hemma. Blev gott med krispet!!!

   Radera
 3. Älskar det!! Som sagt, åt det i julas senast.. :) kanske detta är något jag kan unna mig efter denna jobb-helg...
  Må gott!

  SvaraRadera
 4. Jeeeesus så det ser gott ut! Oooh... det ska jag testa!

  SvaraRadera
 5. Yummie! Det ser jättegott ut och jag kan tänka mig att det är lätt att variera. Me like :)
  Hoppas din helg har varit bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går ju att ha vilka slags nötter och godisar som helst i stort sett. Helgen har varit bra! Hoppas du har haft det!

   Radera