måndag 25 juni 2012

Smärtsam start


Aj, aj, det är verkligen ren och skär smärta att stå i jägarvila! Jag inledde dagens träningspass med att stå i jägarvila. Vill så gärna klara de där 7 minuterna och 20 sekunderna. Men det är som att det är en magisk gräns vid 5 minuter, att jag inte kan klara mer än 5:20 minuter. Idag blev resultatet 5:03. Jag vet inte vad jag ska göra för att klara över sju minuter? Mer träning, antar jag...
 
Efter det fortsatte jag med några övningar för bålen och sedan blev det spinningcykling resterande tid av passet. Skönt att träna inne när det hällregnar ute!

Dagens träning:
Styrkeövningar:
 • Jägarvila i 5:03 minuter 
 • Rak planka 3 x 1 minut 
 • Sneda plankor med rotation överkropp, 3 x 1 minut / sida 
 • Rak planka med knäindrag, 24 stycken x 3
Spinningcykling 40 minuter: Varvade backar med tabataintervaller, sittande med stående positioner och tungt med snabbt.

11 kommentarer:

 1. Körde också inne i dag på min spinningcykel...redan 06.00 hoppade jag upp cykeln i dag. Dock blev det ett lugnt trampande med jämn puls....!Snart fixar du de där 7 minuterna-det är jag säker på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att träna inne när det var så dåligt väder ute!

   Radera
 2. 5 min är ju jättebra!! Det är en hemsk övning .. man blir ju nästan svimmfärdig av den ..;)
  Ha en skön dag!
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den känns ordentligt! Ha en fin dag du med!

   Radera
 3. Alltså 5 minuter är grymt bra! Det pallar jag inte!

  SvaraRadera
 4. Wow 5 min Karin, det är ju jättebra!!!!Ha en bra dag trots regn och blåst.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har det varit galet väder idag! Kram

   Radera
 5. Kanske kan testa att göra jägarvila med extra vikt någon gång då och då - då borde det kännas lättare utan vikter sen = bättre resultat, kanske?

  SvaraRadera
 6. Jag la upp min träning i intervaller inför mitt rekord och tränade det inte mer en ca var 5.e dag. Låt säga 1.30- 2 minuter x 5 set med 30-45 sekunders vila mellan. Eller 1 minut x 8 set med endast 20 sekunders vila. Då är du snart där, i ditt rekord!

  Faktum är att det mesta sitter i huvudet, det gäller att gå förbi gränsen när det gör som ondast. Jag valde även en superbra låt som var längre än den tiden jag skulle slå för att få tankarna på annat. Och jag fick inte avbryta förren låten var slut... Under inga omständigheter. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka bra tips du kommer med! Tack, Malin-Charlotta!

   Visst är det så att det mesta sitter i huvudet. Jag tar till mig av dina tips och fortsätter träna tills jag klarar mitt mål! :-)

   Radera