onsdag 27 juni 2012

Somrig fruktsallad


När vi veckohandlade idag köpte vi som vanligt hem en massa frukt och grönt. Särskilt nu på sommaren tycker jag att det är härligt att ta för sig av frukten. För det finns så mycket gott!

Tills ikväll har jag gjort en fruktsallad med somriga frukter som cantaloupe-melon och nektarin samt kiwi och äpple. Ska bli gott att smaska på innan kvällens fotbollsmatch mellan Spanien och Portugal.

Mina sommarfavoriter bland frukter är helt klart nektarin, persika och melon. Vilka är dina?

11 kommentarer:

 1. Alla sorts bär, framför allt vinbär är min favorit. Annars har jag svårt att släppa mitt äppelätande. Så gott med knapriga äppel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar också äpple och äter det varje dag året om!

   Radera
 2. Det ser riktigt fräscht ut, frukt är fantastiskt:) Mina absoluta favoriter är mango och avokado (som faktiskt är en frukt ;) Jordgubbar och hallon står högst på bärlistan och åker oftast med i sallader:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm, mango och avokado är underbart goda frukter!

   Radera
 3. Alla bär och mango så klart! Blev sååå sugen nu :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det gott med frukt och bär! Kram

   Radera
 4. Åh så gott det ser ut!! Riktigt sugen!

  SvaraRadera
 5. Jag säger detsamma!! Det ärsommar med persikor, nektariner och melon. Helt klart mina favoritfrukter :-)

  SvaraRadera
 6. Det ser riktigt smaskigt ut! Jag tänkte fråga om man kan få för mycket socker i sig, på grund av frukt? Jag har en app i mobilen där jag skriver in allt jag äter, och lägger jag då till en banan så överstiger det den totala sockermängden för den dagen. Detta gör att jag undviker frukten!! Och så undrar jag om det sockret får en negativ inverkan på blodsockerkurvan eller vad man ska säga? :)

  Jag är lite nybörjare, och du verkar mycket kunnig!
  Kram Rebecca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rebecca,
   Banan är en frukt som innehåller mer fruktsocker än många andra frukter. Men den har många fördelar, som att de mättar bra och innehåller viktiga vitaminer och fibrer, vilket gör den till en super bra frukt.

   Jag tycker det låter lite märkligt att endast en banan skulle utgöra så mycket i sockermängd. Kanske tillåter den appen nästan inget socker alls och gör inte skillnad på fruktsocker och annat socker? Vi har inget behov av att få i oss vitt, raffinerat socker. Men att äta fruktsocker från frukt ser jag bara som positivt eftersom frukten ger oss så mycket bra i form av vitaminer, mineraler och fibrer. Sedan ska man aldrig överkonsumera, men 2-4 frukter om dagen är bara positivt!

   Ät du banan om du gillar det!

   Radera
 7. Mums frukt, jag tycker det e så gott med färsk ananas och melon på sommaren :)

  SvaraRadera