tisdag 26 juni 2012

Styrketräning med några dropset

Stående rodd med framåtlutad överkropp, omvänt grepp i dropset
Att träna med dropset är effektivt när man vill riktigt suga musten ur musklerna. Under morgonens styrketräningspass gjorde jag några av övningarna i dropset. Först körde jag med riktigt tunga vikter så många repetitioner som jag orkade, vilket blev 6-8 stycken. Sedan bytte jag direkt till lättare vikter och fortsatte att mata på med fler repetitioner. Då orkade jag köra 12-16 till. Ett bra sätt att trötta ut muskeln. Efter kort vila var det dags för två sådana omgångar till.

När man tränar i dropset kan man med fördel minska vikterna fler gånger än jag gjorde. Rekommendationen är att man utför övningen med fyra olika vikter. Jag hade inte så många olika vikter att tillgå hemma så det fick bli två olika för mig. Annars hade det varit ett bra sätt att verkligen pumpa ut all kraft ur musklerna.

Övningarna jag tränade var desamma som i det här passet, men jag gjorde dem i superset.

Dagens styrketräning - samtliga övningar i tre set:
 • Uppvärmning: Blandade övningar med gummiband för överkroppen
 • Superset 1: Axelpress ovan huvud med hantlar (dropset) - Bänkpress på golvet med hantlar
 • Superset 2: Stående breda rodd med framåtlutad överkropp, hantlar (dropset) - Stående rodd med framåtlutad överkropp, omvänt grepp med hantlar
 • Superset 3: Hanteldrag, framåtlutad mot bänk, hantel, en arm i taget - Axeldrag upp mot bröst med hantel och gummiband
 • Superset 4: Annorlunda armhävning - Bred armhävning
 • Superset 5: Axelpress framför kroppen med raka armar, hantel (dropset) - Flyes ut åt sidorna, viktplattor (dropset sista setet)
 • Superset 6: Axelpress uppåt/bakåt med raka armar, framåtlutad överkropp, viktplattor och gummiband - Axelrotation för rotatorkuffen, viktplattor

4 kommentarer:

 1. Ser riktigt bra ut det där! Ständigt impad av din hemmastyrka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag är impad av hur mycket du hinner med att träna; spinningklasser, löpning m.m.!

   Radera
 2. Impad jag med!!! Snygga armar och axlar har du också :)
  Hoppas att du har haft en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagen har varit bra! Hoppas du också har haft det! Kram

   Radera