onsdag 27 juni 2012

Testlöpning på lätta fötter

Det var verkligen på lätta fötter som jag sprang iväg på en löparrunda i förmiddags. Mina nya ASICS har en skön stötdämpning och det kändes mjukt under fötterna när jag sprang. Vilken skillnad mot mina gamla, utslitna löparskor, som knappt har någon stötdämpning kvar!

Löparpasset var ett kravlöst sådant. Syftet med det var att testa de nya skorna. Tempot gick därmed inte lika snabbt som när jag har lyckats med att springa milen på under fem minuter per kilometer. Som vanligt sprang jag snabbare första halvan av passet än den andra. Då snittade jag på 4:59 minuter per kilometer. Men andra halvan var mycket långsammare än så, vilket gjorde att min totala snittfart ökade med 10 sekunder per kilometer. Hur kommer det sig att jag alltid springer snabbare första halvan av passet?

Jag fick i alla fall till dryga 11 kilometer i mina nya skor. Och det som glädjer mig mest är att de är grymt sköna att springa i!

Dagens löpning:
Sträcka: 11,26 kilometer
Tid: 57:49 minuter
Snittfart: 5,08 minuter/kilometer 

Förresten anmälde jag till nästa års Asics Stockholm Marathon igår. Den 1 juni 2013 är det alltså jag som springer de dryga fyra milen. Ska bli spännande, läskigt, jobbigt och väldigt roligt!!! Har ju aldrig sprungit längre än två mil som en distans så jag har en del att jobba på. Men det ska bli kul att träna till detta och jag har ju 11 månader på mig!

12 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt med Stockholm Marathon! Jag sprang i år och är sugen på att springa nästa år med. :) Kan ju liksom inte bli sämre väder än i år. ;)

  Det kommer gå jättebra för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du sprang i år! Då måste du ju springa nästa år igen!

   Radera
 2. Kul att du anmält dig! Toppen att skorna kändes så bra också!

  SvaraRadera
 3. Det funkar inte så bra för mig att kommentera idag, vet inte om de kom fram så få skicka igen :/
  Skönt att få ett litet längre pass i benen och i de nya skorna. Underbart, vilken känsla att anmäla sig till ett marathon. Jag ska ta mig igenom ett halv marathon först, men sedan ska jag oxå anmäla mig till ett marathon :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att du också har Marathonplaner på G!

   Radera
 4. Men det kommer verkligen inte bli några problem! Du jobbar upp distansen snabbt! I know :) Mitt problem var ju att jag blev sjukskriven med träningsförbud i februari..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att det ska gå bra. Det var verkligen synd om sig som blev sjuk och inte kunde springa! Hoppas du slipper det inför nästa mara!

   Radera
 5. Vad roligt med Maran Karin! Jag började träna ca 6 månader innan så det kommer gå galant för dig! :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du sprang ju maran på en super bra tid!

   Känns bra att jag har så lång tid på mig att träna inför den!

   Kram

   Radera
 6. Åh vilken utmaning! Har sagt det förut men säger det inge, vilken löpare du blivit, Karin!

  Har förresten också funderat på lättare skor nu när jag är igång igen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så kul med löpning!
   Kul att du är igång igen!

   Radera