fredag 15 juni 2012

Tonfiskröra med goda tillbehör

Inspirerad av min syster som bjöd på en mycket god tonfisk- och makrillröra när vi var där rörde jag ihop en liknande röra igår till middag. Med goda tillbehör som grönsaker, citron, ägg och avokado blev det en snaskig måltid.

Om man vill att måltiden ska innehålla mer kolhydrater rekommenderar jag att äta den till bakad potatis eller ett gott bröd. Istället för tonfisk kan man använda annan fisk som makrill eller lax.

Tonfiskröra
2 portioner


en burk tonfisk i vatten
1/2 burk lätt kesella
1/4 rödlök
ca 10 svarta oliver
saft från en halv citron
peppar
chili

Blanda tonfisk och kesella i en skål. Skala och hacka rödlöken samt skär oliverna i mindre bitar. Rör i dessa tillsammans med citron och kryddor. Färdigt!

8 kommentarer:

  1. mm tonfiskröra är det bästa. Så galet gott och så himla himlaenkelt, plus att det går att variera..
    Jag brukar klyfta ner lite äppelbitar i min, supergott och fräscht!

    SvaraRadera
  2. Nu blev jag sugen på tonfisk till lunch....tack för tipset! Min 5-åring här hemma älskar denna röra så det passar perfekt i dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken smaskig lunch nu får då! Härligt att din femåring har så bra smak!

      Radera
  3. Låter göörgott, ska testa det. Ha en trevlig helg :)/ Carolina

    SvaraRadera
  4. Tonfisk är en av mina favoriter. Gott och enkelt! Kan tänka mig att den där smarriga röran går ihop med mycket, ex i en fralla till matsäcken eller bakade potatisen,
    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar också tonfisk skarpt. Går ju att variera på så många olika sätt! Ha en fin helg!

      Radera