tisdagen den 19:e juni 2012

Trädgårdslunch

Vår lunch idag var en sådan där härlig, fräsch, god och sommarsvensk måltid. Vi åt färskpotatis med lax och romsås och det som gjorde den lite extra fräsch och somrig var att flera av grönsakerna och örterna kom från vårt egna trädgårdsland. Om det inte hade varit så blåsigt då hade vi suttit ute i trädgården och ätit lunchen. Då hade det blivit en trädgårdslunch i dubbel bemärkelse. Nu fick det räcka med att vi åt några av trädgårdens läckerheter.

Bladspenat har vi så mycket av nu att vi måste frysa in en hel del av den för att den inte ska förstöras. För visst måste man kunna frysa in det? Förutom bladspenat hade vi vår egna sallad samt gurka, tomat och morot från affären som grönsaker till maten. I romsåsen rörde jag ner egenodlad gräslök och färskpotatisen kokades tillsammans med vår egna dill. Så somrigt och så gott!

Den romsås som jag gjorde är både enkel och god, särskilt bra passar den till just lax.

Romsås
ca 2 portioner
½ liten burk lättkesella
några matskedar mild naturell lättyoghurt
½ liten burk röd rom
saften från ½ citron
peppar
lite gräslök alternativt rödlök

Blanda kesella, yoghurt och rom i en skål. Pressa i citronsaften och krydda med peppar. Klipp i gräslök (eller finhacka rödlök och blanda i om du väljer det istället). Rör om och smaka av!

9 kommentarer:

  1. Mumsfilibabba :P
    Jag ska nog lyxa till de med färskpotatis på midsommarafton :)
    Bra övningar till axlarna förresten. Håller med, de är riktigt snyggt med vältränade axlar. Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Färskpotatis och midsommarafton hör ihop, tycker jag! :-)

      Radera
  2. Smarr! Och ja, det går bra att frysa spenat! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vd bra, för jag har redan stoppat in den i frysen. :-)

      Radera
  3. Ser väldigt gott ut! Färskpotatis utan dill är inte för värd att äta! ;0)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan i och för sig tycka att det är gott med färskpotatis även utan dill. Men helt klart lyfts den med dill!

      Radera
  4. Å så gott, älskar färskpotatis.

    SvaraRadera