söndag 8 juli 2012

Bärsymfoni till frukost

Vi är bortskämda med att ha många olika sorters bär på och intill vår tomt. Just nu finns det jordgubbar och smultron i vårt odlingsland och vid tomtkanten har blåbären börjat komma i allt blåbärsris vi har där. Snart kommer också hallonen och vinbären.

Tidigare i morse gick jag ut med Wilmer till skogskanten där allt blåbärsris finns och plockade ett gäng blåa bär. Det blir årets första blåbär för mig!

Jag fick med mig några jordgubbar och ett smultron också. Till frukost blir det ett glas med naturell yoghurt kryddat med lite vaniljpulver och toppat med nyplockade trädgårdsbär. Det ska smaka gott tillsammans med ett par smörgåsar med smör och ost.

Kommer säkert ta en vända till i blåbärsskogen senare idag. Det finns ju så många goda sätt att äta dessa bär på!


7 kommentarer:

 1. Håller med, bär är underbart. Eftersom vi bor i lgh går vi till torget och köper upp massa gubbar, blåbär, hallon, melon och vindruvor. Just love it. Passar bra till frukost och att njuta av på kvällen när suget efter något sött kommer. Kryddar med lite kokosflingor!;)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minst lika gott att köpa från torget! Låter smaskigt att äta med kokos till. Hoppas du har en fin söndag!

   Radera
 2. Har blåbär kommit redan!!? Härligt, älskar alla slags bär. Har smultron, vinbär, hallon och köpte ett par buskar amerikanska blåbär i våras som ska bli spännade att smaka när de mognar.
  Köpte faktiskt en hel låda (15 l) jordbubbar igår. Kostade endast 10:-/l och det är så gott att ha i frysen.
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev också förvånad över att blåbären redan har börjat komma. Spännande det låter med amerikanska blåbär! Smart att frysa in bären så man kan njuta av dem framöver också!

   Radera
 3. Yummie! Galet vad gott och fräscht :)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag kom precis in på din blogg för första gången nu och tyckte den kändes väldigt inspirerande. Jag har bara en fråga, om man vill styrketräna hemma som du gör i en del inlägg, hur ska man värma upp? Vad är bästa uppvärmingen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du har hittat min blogg och att den inspirerar dig!

   När jag styrketränar, oavsett om det är hemma eller på gym brukar jag värma upp genom att köra några av de övningar som jag ska träna senare i passet, fast med lättare vikter eller gummiband. Då blir de musklerna varma och förberedda dör träning. Annars fungerar det att värma upp genom lättare konditionsträning som till exempel Jumping Jacks, skidhopp eller hopprep. Håll på några minuter tills du är varm i hela kroppen.

   Lycka till!

   Radera