fredag 13 juli 2012

Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Redan i natt kände jag av en smärta i höger skinka och baksida lår. Jag hade väldigt svårt för att lyckas lyfta Wilmer i och ur sängen när jag skulle amma honom (han äter fortfarande 3-4 gånger per natt vårt lilla Matvrak!) då det stramade och gjorde ont så fort jag rörde på mig, böjde mig och lyfte.

På schemat stod löpning på dryga milen idag, men jag misstänkte att det skulle bli svårt. När jag gav mig ut på förmiddagen inledde jag med rask promenad och sedan lättare jogg för att värma upp kroppen, och framförallt rumpa och lår, innan jag började springa. Men redan vid uppvärmningsjoggen förstod jag att det inte skulle fungera. Det gjorde alldeles för ont... 

Besviken gick jag istället i rask takt. För det kunde jag göra. Jag hade hela tiden en känning där bak, men det smärtade inte när jag gick. Och jag kunde gå med ett bra tempo. I 40 minuter gick jag innan jag var hemma igen. Kände att stretching var välbehövlig så jag tränade ett kort pass yoga samt stretchade i trädgården medan jag lyssnade klart på sommarvärden Heidi Andersson i poddradion. 

Tråkigt att jag fick ställa in min löpning! Jag hade ju sett fram emot den så. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Det är bara att inse. Varför jag har fått så ont vet jag inte. Det är antagligen en svit från något av träningspassen i veckan. Eller så behöver min kropp ordentligt med vila nu. Oavsett så kommer den få det nu för jag har planerat in att ta det lugnare med träning de kommande veckorna. Tror att min kropp behöver det.

Nu tänker jag sluta vara besviken över detta. Jag har fått skriva av mig min frustration. Och det känns bra. Ett inställt pass någon gång ibland spelar ju egentligen inge roll och det onda där bak tror jag kommer gå över med lite vila.

 En rask promenad istället för löpning.

14 kommentarer:

 1. Neeej vad tråkigt, aldrig roligt att vara skadad :(. Hoppas din kropp återhämtar sig och att du är på banan snart igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det tråkigt när det händer, men jag tror att det kommer gå över snart.

   Radera
 2. Nej, vad tråkigt. Jag råkade ut för en liknande smärta för ett tag sedan. Tror att det var ischiasnerven som kommit ikläm för mig. Smärtan gick från rumpan och ner mot baksida lår. Bara vila och promenera några dagar. Krya på dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter väldigt likt det jag har nu. Då borde jag vara fri från det om några dagar. Tack för krya-på-dig-hälsningen!

   Radera
 3. Usch så tråkigt med värk! Hoppas det går över fort. Bra att du lyssnade på kroppen för ibland kör man bara på och det är inte alltid så bra. DU fick ju ändå till ett träningspass .. yoga är ju aldrig fel!
  Smidigt med sommarpratarna i lurarna när man tränar .. jag lyssnade på "First Aid Kit" idag.
  Ha en skön helg!
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan absolut vara dålig på att lyssna på kroppen och köra på trots att jag inte borde. Men jag har lärt mig av mina misstag så nuförtiden är jag bättre på att ta det lugnt om jag känner att kroppen inte klarar av träningen. Man blir väl lite klokare med åren.

   Ja, visst är sommarpratarna härliga att lyssna på! :-)
   Ha en skön helg du med!

   Radera
 4. Så tråkigt Karin! Hoppas att det går över snabbt! Kramar!

  SvaraRadera
 5. Men vad trist! Hoppas det blir bättre snart! Kram

  SvaraRadera
 6. Vad tråkigt att du har ont. Bra att du lyssnar på kroppen. Håller tummarna för att de går över fort! Kramar

  SvaraRadera
 7. Kort piriformis som då trycker på ischiasnerven? (även kallat falsk ischias om jag inte minns fel) Jag har drabbats av liknande ont ett par gånger. Vila, stretch/yoga och någon värktablett när det gjorde som ondast hjälpte mig, det gjorde ont när jag gick (därför tog jag Alvedon) men blev betydligt bättre efter lite lugnt promenerande med avslutande försiktig stretch. Kanske kan vara det du drabbats av?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som det jag också fick. Känns som att den där promenaden, yogan och stretchen satt bra för jag har knappt ont längre. Tack för dina tips och råd!

   Radera