onsdag 4 juli 2012

Expressen - jag på en löpsedel om viktras

När vi stannade vid bensinmacken igår såg jag att jag och texten "Karin, 32, från Bro tappade 10 kilo med vanlig sommarmat!" var dagens löpsedel från Expressen. Förra veckan kom en fotograf hem till mig och tog ett stort gäng med bilder. Jag fick också göra en intervju per telefon där jag svarade på frågor om min viktnedgång för ungefär tio år sedan samt gav tips på vad man kan äta nu i sommar för att vara hälsosam. Dessa två ämnen vävdes alltså ihop till en löpsedel och till en artikel på mittenuppslaget i tidningen.

Jag vet att denna typ av löpsedlar säljer så jag förstod att det var ungefär så här det skulle skildras. Men om man inte läser i tidningen och om man inte känner mig kan man ju tro att jag har rasat i vikt och gått ner tio kilo bara genom att äta "sommarmat", vilket inne i tidningen förklaras vara nektariner, annan frukt och potatissallad. Bara så att ni vet; Då för ungefär tio år sedan när jag gick ner mycket i vikt så gjorde jag det under en period på ett år och det var med hjälp av en allsidig och nyttig kost samt framför allt för att jag tränade, vilket jag inte hade gjort regelbundet under en period på några år innan dess. Jag har skrivit lite mer om det här.

Jag tror på att leva hälsosamt som en livsstil och inte ägna sig åt tillfälliga bantningskurer och perioder av strikta dieter. Att jag står för det tror och hoppas jag är tydligt när man läser min blogg. I gårdagens Expressen framkommer inte det lika tydligt eftersom artikeln ger tips på nyttig sommarmat som man menar kan ge en viktnedgång på fem kilo under semestern. Tipsen i sig är bra; att man kan mixa bär och kesella, frysa in och äta som en variant på glass och att man enkelt kan grilla nyttigheter som kyckling och lax. Men att man ska äta bra för att må bra och röra på sig för att kroppen mår bra av det (inte nödvändigtvis tappa flera kilon i vikt) skrivs det ingenting om.

Visst var det kul att vara med i tidningen. Det säger jag ingenting annat om. Men nästa gång (om det blir en nästa gång) hoppas jag på att mitt budskap om hur jag ser på ett hälsosamt leverne kommer fram lite bättre!

Bild: Expressen

Läs Expressens artikel om mig här.

16 kommentarer:

 1. Skoj med intervju för dig :) men synd att de skriver och vinklar om texter/info i tidningar.
  Jag tror också på hälsosamt leverne och hälsa med sunt förnuft. Inga strikta dieter och bantningskurer, usch!
  Fortsätt ha en fin sommar, kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du har samma tänk angående hälsa!

   Ha en fin sommar!

   Radera
 2. Oj vad trist! Förstår att du blev lite besviken. Jag köpte inte tidningen. Faktum är att jag såg första sidan och först tänkte "oh, no inte en till dum diet"
  Sen såg jag din insta bild. Då blev det ju roligt istället.
  Och jag förstår i alla fall att du lever sunt. :)
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Exakt samma erfarenhet har jag av Aftonbladet!
  http://mbcvaxjo.se/Blogg/aftonbladet-vad-sager-man/
  Kul att uppmärksammas men tråkigt att det alltid ska vinklas på så sätt :(
  Kram på dig!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att jag inte är den första. :-)
   Kram på dig!

   Radera
 4. Typiskt expressen att vinkla det så... :-P Tråkigt.
  Men kul att vara med ändå. Synd att de inte kunde skriva sanningen, men det är klart. Läser människor att de måste lägga ner TID på att gå ner i vikt, blir det ju jobbigt... ;-)

  SvaraRadera
 5. Hej Karin. Jag har läst din blogg ett tag nu, säkert ett år. Har inte alls tänkt på vart du kommer ifrån eller var du bor förrän idag när jag läste ditt inlägg om Expressen. Jag var tvungen att kika tillbaka på lite bilder och kunde då konstatera att vi bor i samma lilla by :-) Jättekul!
  Jag provade dina kikärtsbollar och bjöd mina kollegor på jobbet som alla blev stormförtjusta.
  Ha det gott! //Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika,
   Vad roligt att du också bor i Bro!
   Kul att du gjorde kikärtsbollarna och att de blev uppskattade!

   Radera
 6. Kul! Vad fin du är på bilderna Karin! Jag tvivlat i alla fall inte på vad du står för :)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att det inte råder någon tvekan om det för dig. :-)
   Kram

   Radera
 7. Jag har också gjort lite intervjuer och där har jag som krav att få godkänna texten innan. Annars får det vara :-)

  Vi som "känner dig" och vet vad du står för, förstår att artikeln/löpsedeln är vinklad åt ett håll som gynnar försäljningen. Det viktigaste av allt är dock att du vet med dig i hjärtat vad som är sant, vinklat eller vridet. Till sist vill jag bara säga att du är Ursnygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kloka ord av dig, Malin-Charlotta (som vanligt)!

   Radera
 8. Vad roligt att du är i tidningen :) grymt jobbat! nu kan ännu fler inspireras av dig :) kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul om jag kan inspirera fler till träning och att leva hälsosamt!

   Radera