måndag 2 juli 2012

Mitt träningsupplägg inför ett maraton

Så här glad var jag efter att ha sprungit två mil = Löparlycka!
Det är ganska exakt 11 månader kvar tills jag ska springa mitt första maraton någonsin. Lördagen den 1 juni 2013 kommer jag vara en av flera tusen som springer ASICS Stockholm Marathon. Jag har alltså lång tid på mig att fundera ut ett träningsupplägg inför detta samt börja träna inför det långa loppet. Men engagerad i detta som jag är har jag redan börjat fila på ett träningsupplägg.

Jag kommer redan nu i sommar satsa på att börja smygträna lite inför maran. Mitt mål är att springa några långpass under sommaren, varvat med milslånga pass och intervallpass. Innan sommaren är slut ska jag ha sprungit minst 25 kilometer som ett långpass. Mitt hittills längsta är 20 kilometer så det borde inte vara några problem. Jag kommer dock ännu inte lägga mer tid på löpningen än vad jag gör idag, dvs ett pass i veckan. Det får räcka än så länge.

När det börjar närma sig och är omkring 25-30 veckor kvar tills den 1 juni kommer jag börja satsa mer på löpningen. Hoppas på att det inte är en alltför smällkall vinter då! Som jag tänker nu kommer jag öka till 2-3 löparpass i veckan och då fortfarande varva milslånga pass med intervallpass och långpass. Det är svårt nu att veta hur min vardag kommer se ut då. Wilmer kommer antagligen fortfarande vara hemma, men då med sin pappa. Jag börjar nämligen jobba i augusti. Beroende på hur mycket tid mitt jobb tar och hur familjelivet och allt annat här hemma fungerar får jag vänta lite med att spika helt hur mitt träningsupplägg kommer se ut då. Men att jag kommer satsa mer på löpningen då det vet jag. För det kommer jag kunna göra på endera sättet.

Ska bli så spännande att träna inför denna tävling och jag är glad att jag har lång tid på mig! Redan nu på onsdag väntar ett långpass och jag siktar på att öka mitt längsta distanspass hittills med ett par kilometer.

14 kommentarer:

 1. Spännnade med Marathon! Klart jag kommer följa dig här och se din utveckling! Ska bli intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ska det bli spännande! Kul att du följer med på vägen!

   Radera
 2. Så kul och spännande, ska bli kul att följa din väg fram till ditt mål! Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Jäklar vad grym du är. Att bara bestämma sig för att springa över 4 mil är helt fantastiskt. Heja dig säger jag bara! :D

  SvaraRadera
 4. Vad bra du är!!! Ska bli skoj att följa dig! Gud vad spännande!!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge har jag inte åstadkommit så mycket... Men vägen dit ska bli väldigt rolig! Kram

   Radera
 5. Det ska bli spännande att följa!

  SvaraRadera
 6. Å blir sugen på att anmäla mig också... ska nog ta en allvarlig funderar på det!!!

  SvaraRadera
 7. Åh, vad kul! Jag är så nervös för mitt lopp som ju är snart. Men du har lång tid på dig att träna, så det kommer att gå super! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du är nervös nu när det är så lite tid kvar till din mara. Men det kommer få super bra för dig! Det är jag säker på. Kram

   Radera