fredag 6 juli 2012

Pärongröt

Efter morgonträningen testade jag en ny variant på gröt till frukosten. Anna har gett mig gröttips vid några tillfällen och idag testade jag hennes pärongröt med kokos. Jag brukar sällan äta päron utan är mer av en äppeltjej så det här var lite nytt för mig.

Normalt sett har jag alltid kanel i min gröt. Det spelar ingen roll om tillbehöret är äpple, lingon, banan, hallon eller någonting annat. Jag kryddar alltid med mycket kanel. Denna pärongröt med kokos gjorde jag utan kanel. Istället pudrade jag över kardemumma då päron och kardemumma är en god kombination. Trots att gröten var helt kanellös var den väldigt god! Mild och smakrik på samma gång.


Pärongröt med smak av kokos och kardemumma
1 portion


1 dl fiberhavregryn
2 dl vatten
1-2 msk kokos (jag tog 2!)
1 tsk kardemumma
1 päron

Koka upp havregryn, vatten, kokos och kardemumma i en kastrull och låt puttra på svag värme. Häll i halva päronet, tärnat i mindre bitar. Låt det koka med. När gröten har tjocknat efter några minuter tar du av den och häller upp i en skål. Skiva upp andra halvan av päronet på gröten.

Jag åt pärongröten med en klick keso, för mer protein, och mjölk.

Anna har även tipsat om att man kan koka gröten med hälften vatten och hälften mjölk istället för bara vatten. Det man ska tänka på då är att röra i gröten medan den kokar eftersom den annars lätt fastnar. Det ska jag testa nästa gång!

Morgonens träning var förresten skön, svettig, konditionskrävande, styrkefokuserad, tänjande och bra för smidigheten och balansen. Jag körde nämligen samma träningspass som förra fredagen. Ett perfekt sätt att avsluta träningsveckan på!

4 kommentarer:

 1. Oj vad gott detta låter! Jag är också mer en äppeltjej men ibland har jag päron och kryddar även då med kanel, har aldrig provat med kardemumma men det ska jag nu! :)

  SvaraRadera
 2. Oh din variant lät ju också himla god!
  Päron och nektarin är bästa gröt-pålägget tycker jag!
  Ja, prova med mjölk, det blir en fylligare smak som passar perfekt till kokosen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade tänkt att testa med mjölk idag, men så glömde jag det när jag skulle koka gröten. Får bli imorgon istället!

   Radera