fredag 13 juli 2012

Semester

Min sista vecka som föräldraledig är snart till ända. På måndag börjar min semester och i slutet av augusti börjar jag jobba igen när min man tar över "jobbet" här hemma med Wilmer. Tiden som mammaledig har gått enormt snabbt (precis som alla säger) och jag har njutit varje sekund. För det har verkligen varit den bästa tiden i mitt liv!

Men jag har några härliga veckor kvar med min son och make innan allvaret och jobbet börjar igen. Som jag tidigare har skrivit är hälsa mycket mer än bara träning och kost för mig.  

Hälsa är också att ha balans i tillvaron, att kunna koppla av när man behöver det och att prioritera sömn och vila när det behövs. Jag kommer nu koppla av extra mycket under några veckor. Jag känner att jag behöver det. Jag behöver vila från alla "måsten" och bara vara. Jag kommer inte ha några träningskrav. Jag kommer hålla mig borta från datorn så mycket som möjligt och därmed inte blogga på ett tag.

Det ska bli skönt att njuta av nuet och inte känna att jag måste göra något. Därmed inte sagt att jag kommer sitta still och bara lata mig. Nej, jag kommer vara aktiv för annars skulle jag smälla av av tristess. Men att ta en spontan långpromenad eller joggingtur bara för att man vill och inte för att det finns inplanerat i kalendern är stor skillnad. Ibland behöver man ägna sig åt endast kravlös träning. Och sommaren är en bra tid för det!

Hoppas att ni har det bra och njuter av sommaren! Det gör jag och det kommer jag att göra. Vi hörs snart igen! Om ni vill läsa om semestertips som jag tidigare har publicerat; klicka här.

22 kommentarer:

 1. Åh passa på att njut! Trevlig sommar på dig. :)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag tyckte det var tungt när jag började närma mig slutet av f-ledigheten. Var så härligt att vara hemma, men allt har sin tid. Njut nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Allt har sin tid. Det är bara att gilla läget och njuta så länge det varar!

   Radera
 3. Kloka du! Ha riktigt sköna sista veckor nu innan höstallvaret drar igång igen! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag. Ha det härligt i sommaren du med! Kram

   Radera
 4. Det gör du rätt i, ha en riktigt underbar semester. Det ska jag också ha:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra att du satsar på en bra semester!

   Radera
 5. Tänkvärda och kloka ord. Ta vara på resterande tid, ta väl hand om dig och ha en underbar sommar:)

  SvaraRadera
 6. Underbart med sommar och semester. Hoppas du har det fantastiskt!! Och visst är det helt obeskrivligt fantastiskt att ha varit föräldraledig? Allvaret börjar lite mer för oss till hösten också då vår lilla ska börja på förskolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har det fint. Hoppas du har det bra i sommaren och att det kommer fungera fint att skola in den lilla på förskolan i höst!

   Radera
 7. Hoppas du ha en toppen sommar. Saknar dina inlägg. Hoppas ni har de fint och njuter! kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi har det bra och njuter av sommaren! Kram

   Radera
 8. Ha en härlig semester!!
  =)

  SvaraRadera
 9. Önskar du har en jättefin semester, Karin! Jag är nu tillbaka från min magiska tripp till Kreta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag! Härligt att Kreta var bra!

   Radera