torsdag 31 maj 2012

Hälsa för mig är inte bara träning och bra kost

Jag ser fram emot många lata sommardagar!

Jag har tidigare skrivit om vad hälsa för mig innebär och var den gången inne på hur viktigt det är för mig med en balans mellan nyttigt och onyttigt. Men för mig är det även viktigt med en balans i allt jag gör. Hälsa för mig är inte bara träning och bra kost utan det är också att kunna koppla bort alla måsten och bara vara ibland. Jag tror att alltför många av oss har för många måsten och krav i vardagen. Så många att det kanske till och med kan vara skadligt för vårt välmående.

Nu när sommaren är här och jag och min lilla familj har en lång ledighet tillsammans framöver kommer jag välja att ta dagarna mer som de kommer och försöka att ha så lite måsten och krav på mig som möjligt. Med en bebis i familjen och ett hus att sköta blir det en del måsten ändå. Men för tillfället har ingen av oss några jobbrelaterade måsten och det tänker jag njuta av de månader som är kvar!

Hälsa för mig är att kunna njuta av nuet och kunna koppla av när man behöver det. Nu i sommar kommer jag lägga mer tid på att vara i trädgården för att kravlöst pyssla med odlingarna eller bara ligga i hängmattan än att sitta inne framför datorn. Detta ständiga behov av att vara uppkopplad och hålla koll på vad som händer på internet tror jag stressar många och blir som ett krav i sig. Jag borde införa datorfria dagar ibland. Det skulle jag må bra av!

Säkert kommer ni märka av att jag kommer koppla av mer i sommar, men då vet ni att jag antagligen njuter av nuet när jag inte är närvarande här.

Här kommer jag spendera mycket tid i sommar.
Och här!
Vi borde lära oss av de små lammungarna; de har inga måsten eller krav.
Läs om:
Hälsa för mig: en balans mellan nyttigt och onyttigt

Ett träningspass med matta

En matta var det enda redskap jag behövde för dagens träningspass. Först svettiga konditionsövningar i tabataintervaller. Jag börjar faktiskt gilla push up burpees nu. Visst är de grymt jobbiga, men jag märker att jag blir bättre på dem och det är kul! Efter en svettig första halva avslutade jag med yoga på mattan. Skön torsdagsstart!

Dagens träning:
 • Konditionsövningar i tabataintervaller:
  • Upphopp, 13-14 per intervall
  • Jumping jacks, 24-26 per intervall
  • Springhopp på stället, stående på armbågar, 47-50 per intervall
  • Höga knän hopp, 63-64 per intervall
  • Pushup burpees, 4-5 per intervall
  • Skidor, 50-51 per intervall
  • Step up på trappsteg, 16-19 per intervall
 • Poweryoga, 30 minuter
Nu fortsätter denna dag snart med att jag och Wilmer ska promenera till Öppna Förskolan för en stund med bus och umgänge där. Blir skönt med en promenad också!

onsdag 30 maj 2012

Sexmånaders-fika med pannkakstårta

Idag på Wilmers sex-månadersdag hade vi fikakalas hemma och bjöd då på pannkakstårta; barnsligt och gott. Jag gjorde tårtan lite mindre söt och lite mer fiberrik än traditionellt. Några av gästerna strödde socker på den för att få den sötare, men jag tyckte att den var god som den var.

Pannkakstårta

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl dinkelmjöl, fullkorn
½ tsk salt
12 dl mjölk
6 ägg
smör till stekning

2 bananer
3 dl vispgrädde
hallon
jordgubbar

Blanda mjölsorterna och saltet. Rör i hälften av mjölken till en slät smet. Rör i resten av mjölken och äggen tills allt har blandats ordentligt. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.

Grädda pannkakorna med lite smör i laggen. Lägg de färdiga pannkakorna på en tallrik.

När pannkakorna har svalnat sätter du ihop tårtan. Mosa bananerna, mixa bären till en puré och vispa grädden. Varva banan, bär och grädde vart tredje lager med pannkakorna. Bred grädde överst på tårtan och på kanterna av dem. Garnera med bär, gärna med färska, eller med frysta som vi.

Tillverkning av pannkakstårta
Wilmer fick ingen tårta. Istället fick han bärpuré, vilket tyvärr inte blev någon favorit...

Min form sex månader efter graviditeten

Det är nu ett halvår sedan lille Wilmer kom till världen och jag kan se tillbaka på ett halvår som har varit det bästa i mitt, och i våra, liv. Den dagen vår lille son kom till världen var verkligen den bästa dagen!

Lite fåniga pose-bilder från förra veckan.

Jag är också tacksam över att min kropp har återhämtat sig så bra efter graviditeten och förlossningen och jag kommer här för sista gången summera min form sex månader efter graviditeten. Jag känner inget behov av att skriva om min form varje månad framöver eftersom jag känner mig mer än återhämtad vid det här laget. Jag är nu både starkare, snabbare och uthålligare än jag var innan graviditeten.


Mina träningsmål som de såg ut fem månader efter graviditeten:
Vad roligt det är att sätta upp träningsmål, kämpa för dem och sedan klara dem! Jag är som sagt väldigt tacksam över min kropp och dess förmåga att klara av så mycket. Jag vill också poängtera att det är väldigt individuellt hur snabbt man återhämtar sig efter en graviditet och förlossning. För mig har det gått snabbt, men det är absolut ingen självklarhet att man till exempel kan springa överhuvudtaget sex månader efter förlossningen. 

Bild från i morse

Mina träningsmål nu sex månader efter graviditeten:
Just nu under sommaren kommer jag träna på utan att sätta några specifika mål. Jag tror att det är viktigt att man har lite lugnare och mindre prestationsinriktade träningsperioder emellanåt. Ett mål som jag dock kommer sikta på att nå så småningom är att sitta i jägarvila i längre än 7 minuter och 21 sekunder, som var vad Pernilla Wiberg klarade i Mästarnas Mästare. Någon vacker dag ska jag slå henne!

För ett halvår sedan.
 Läs om:
... min form fem månader efter graviditeten 
... min form fyra månader efter graviditeten 
... min form tre månader efter graviditeten
... min form två månader efter graviditeten

Ren styrka

Jag gillar normalt sett att integrera konditionsövningar i mina styrketräningspass, men i morse blev det istället ett pass med bara styrka. Skönt det också ibland! Blev inte så svettig, men däremot sved det bra i musklerna.

Sista övningarna jag gjorde var inspirerade av Anna och den här videon. En bra trisetövning för axlarna!

Dagens träning - samtliga övningar i repetitioner om tre:
 • Superset 1: sittande smala rodd med gummiband + stående framåtlutad rodd med omvänt grepp, hantlar
 • Superset 2: breda stående rodd med gummiband + tricepspressar mot stol
 • Superset 3: drag upp mot bröst med gummiband och vikthantel + axelpressar ovan huvudet med gummiband
 • Superset 4: bröstpressar med gummiband, handflator nedåt + bröstpressar med gummiband, handflator inåt
 • Superset 5: axelpressar bakåt med gummiband + plankan
 • Triset för axlar: lyft framåt med viktplattor, rotation med viktplattor, lyft åt sidan med viktplattor

tisdag 29 maj 2012

Olika tabataintervaller


Jag gillar att träna i tabataintervaller och under morgonens träningspass på spinningcykeln testade jag lite olika varianter av denna intervallträningsform. Det klassiska är att man tränar hårt i 20 sekunder för att sedan vila/träna lätt i 10 sekunder. Detta gör man i åtta omgångar.

Olika tabataintervaller under morgonens träningspass:
 • Träning: 30, Vila: 15 x 6
 • Träning: 60, Vila: 30 x 4
 • Träning: 20, Vila: 10 x 8
 • Träning: 30, Vila: 10 x 4
Måste säga att jag gillar den klassiska varianten på tabataintervall med 20+10 x 8. Finns nog en anledning till att den är den vanligaste varianten!

När jag "vilar" brukar jag sitta på sadeln och trampa lugnt och med lätt motstånd. Däremot brukar jag variera vilken position jag har under träningsintervallen.

Positioner under träningsintervallen:
 • Sittande med tyngre motstånd och snabbare tempo
 • Stående i position 3, tyngre och snabbare
 • Stående i position 2, tyngre och snabbare
Jag hade gärna cyklat i en timme, men det hann jag inte riktigt med då jag ska på ett möte om en stund och måste iväg snart. Men jag hann i alla fall med 47 minuter och det var då den effektiva träningstiden och med tanke på att jag tränade mycket i intervallform hann jag bli rejält svettig och trött ändå.

Ha nu en fin tisdag!

måndag 28 maj 2012

Fördelar med LIDL

LIDL-kvarg
Det är väldigt sällan vi handlar på LIDL, men någon gång ibland gör vi det och då är det nästan alltid för att köpa den billiga kvargen som finns där. Arlas lättkesella finns i så gott som alla butiker. Den är god, proteinrik och fettsnål. Men när det kommer till priset har jag inte hittat någon som är lika billig som LIDL's kvarg är. Och den är minst lika god, proteinrik och fettsnål.

När jag var i en LIDL-butik i helgen passade jag på att köpa ett par byttor kvarg. Jag passade också på att köpa deras kopia på Ben&Jerry-glassen. Har inte smakat den ännu, men om den är lika god som B&J kommer jag köpa den fler gånger. Det finns en i smaken Cookie Dough och en Chocolate Fudge variant. Någon som har testat dessa redan?

Av kesella eller kvarg kan man göra så mycket gott. I morse åt jag kvarg, banan, mandlar, solrosfrön och kanel som min frukost nummer två.
Frukost
Annat som är gott till kesella/kvarg:
 • Jordgubbar, hallon, blåbär och andra bär
 • Frukt av alla de sorter
 • Kryddor som kanel, kardemumma och vanilj
 • Nötter, mandlar och frön av olika slag
 • Kokt, mosat ägg
 • Senap och kryddor som tillbehör till mat
 • Mosad avokado
 • Soltorkade tomater och oliver
 • Och mycket mer....
Här är några kesella/kvarg-länkar med recepttips:

Choklad är vinnaren

Det var jämnt mellan smågodis och choklad, men det blev den sistnämnde som fick flest röster i undersökningen om vad ni helst äter när ni ska äta något som är mindre nyttigt. Här ser ni resultatet av undersökningen. Jag är inte så förvånad. Men det är härligt att se att många av er unnar er att även äta sådant som inte är direkt nyttigt och hälsosamt. Jag tror att man behöver det i måttliga mängder!

Vad väljer du helst när du äter något som inte är så nyttigt?

Chips, ostbågar, jordnötter eller dylikt
  15 (9%)
 
Choklad
  50 (30%)
 
Smågodis
  45 (27%)
 
Öl, vin eller annan alkohol
  8 (4%)
 
En smarrig efterrätt
  5 (3%)
 
Glass
  17 (10%)
 
Fikabröd
  14 (8%)
 
Snabbmat som pizza eller kebab
  7 (4%)
 
Jag äter aldrig något onyttigt
  3 (1%)
 
Någonting annat än svaren ovan
  2 (1%)

Skön omgång för ben och core

Mina ben har varit lite sega i helgen och det har varit skönt att vila från träning. Är trots allt inte så van vid att springa så långt som jag gjorde i fredags. Men nu i morse var benen pigga och redo för en omgång träning. Det blev ett pass med fokus ben, rumpa, core och lite flås.

Efter kaffe med mjölk och naturell yoghurt med krossade linfrön och kanel tränade jag benen trötta, coremusklerna utmattades och fick till en del svettpärlor. Härligt!

Träningen skedde inomhus för idag är det mulet ute.

Dagens träning:
 • Crunches och plankan, 10 minuter
 • Booty Express Q2 2009, 25 minuter
 • Core Express Q2 2009, 25 minuter
Så startade jag igång min vecka. Hur har du startat igång din?

söndag 27 maj 2012

Skimrande i brons, guld och koppar


Vad underbart att vakna upp till ännu en solig och fin dag! För att skimra lite extra idag sminkade jag mig lite mer än vanligt i morse och passade på att testa några nyheter från Apotekets Apoliva sminkserie. Förra året lanserade de sin make up, som är fri från parfym och konserveringsmedel. Apolivas fokus är att göra smink som passar för känslig hy. Nu i maj kommer tre nyheter till make up serien.

Apoliva Bronzepuder: 
 • Ett pressat bronze puder som finns i tre skimrande färger; ljus, mörk och ljus/mörk.  
 • Jag gillade att det skimrar fint i solljuset. Detta puder får verkligen glåmig vinterhud att se somrig och fräsch ut!
Apoliva Ögonskugga DUO:
 • En ögonskugga i DUO-format som finns i två skimrande kombinationer: sand/brun och guld/koppar.
 • Jag testade den i guld/koppar. Jag gillade färgerna, men tycker inte att de fastnade så bra på ögonlocket.
Apoliva Läppglans:
 • Ett mjukgörnade läppglans i tub i tre sommarfärger: korall, sommarröd och plommon.
 • Problemet med läppglans är att de ofta försvinner fort från läpparna. Så gjorde även denna. Jag testade färgen sommarröd, som är en klar och fin röd färg. Men som sagt, tyvärr varar den fina färgen inte så länge som jag skulle vilja på mina läppar.
Känns i alla fall bra att jag får skimra lite extra denna dag när jag kan fira mors dag för allra första gången! Hoppas att ni andra mammor får en fin mors dag!

lördag 26 maj 2012

Lata sommardagar

Förutom min löpning igår har vi haft lata sommardagar igår och idag. Det har varit trädgårdshäng, grillning, långsamma promenader, bad i badtunna, utflykt till Vaxholm med god mat och glass på schemat. Jag kan inte klaga!

Vi grillade fläskfilé igår och åt den med potatispuré, två olika sallader och senapskesella. Just senapskesella är nog den smartaste "såsen" till kött, fisk eller kyckling. Det enda du gör är att du blandar en halv burk lättkesella med 1-2 tsk dijonsenap och lite peppar. Enkelt, gott och proteinrikt!

 Vackra syrener i en av butikerna vi besökte idag.

 Vaxholm är fint på sommaren!

 Sol och en lugn promenad bland trädgårdar och hus = härligt!

Dagens riktigt goda lunch i Vaxholm: en smakrik fiskgryta med lax och räkor. Till den aioli och ett gott bröd.

Olika frukostar

Mina frukostar, och framför allt antalet frukostar, brukar se annorlunda ut beroende på om jag ska morgonträna eller inte. Igår när jag skulle springa långt startade jag med en liten frukost för att få tillräckligt med energi för löparrundan, men samtidigt inte ha för mycket mat i magen. En mugg med banan, kanel och naturell yoghurt samt ett kokt ägg var en perfekt laddning för mig igår. Jag höll mig mätt under träningen utan att vara för mätt.

Gårdagens frukost nr. 1

Efter löpningen var jag däremot hungrig igen (inte så konstigt efter två mil) så då fyllde jag på med frukost nummer 2; bitar av lingonbaguette med smör, ost, kalkon och gurka.

Idag är vilodag från träning och då behövs bara en frukost. Kommer snart att njuta av ett par skivor av mitt fullkornsbröd som jag bakade häromdagen samt kesella med solrosfrön, krossade linfrön och kanel. En bra start på denna lördag!

Dagens enda frukost

fredag 25 maj 2012

Två mils löpning

Det var med pigga ben jag sprang iväg i morse på min löparrunda. Trodde att jag skulle känna mig tröttare än jag gjorde då natten hade inneburit mindre sömn än vanligt. Men det är svårt att känna sig trött när solen skiner och morgonen är vacker.

Målet med dagens löparpass var att springa mitt längsta hittills, alltså över 17 kilometer. Jag hade siktet inställt på 18, men hoppades innerst inne att jag skulle orka 20.

Nackdelen med att benen var pigga var att jag höll lite för hög fart under passets första tredjedel. Att jag skulle orka springa i 5:11-tempo hela distansen trodde jag inte, men de första 7-8 kilometerna låg jag i det tempot utan att det var jobbigt.

Det som var lite irriterande under min löpning var att vätskebältet gjorde så att jag höll på att tappa byxorna hela tiden. Jag hade på mig ett par tights från Röhnisch, som säkert är tre år gamla nu, där resåren inte är den bästa längre. Normalt sett brukar de hålla sig uppe ändå, men nu med vätskebältet runt midjan höll de sig inte alls på plats. Ett tag sprang jag med byxorna nästan nere på knäna. Byxproblemet var alldeles för jobbigt så efter 4-5 kilometer slängde jag av mig vätskebältet vid vägkanten och fortsatte med endast en vattenflaska i handen. Mycket energi i början av löparpasset gick åt till att mixtra med bältet och dra upp byxorna hela tiden så när jag väl slapp det problemet kunde jag springa mer fritt.

När jag hade sprungit nio kilometer fortsatte jag en kilometer till innan jag vände hemåt igen. För då hade mina tankar blivit väldigt fokuserade på att försöka klara två mil. Jag tappade mycket fart mot slutet för jag var verkligen trött. Framför allt var det värmen som tröttade ut mig. Fastän jag drack vatten under tiden så räckte det inte riktigt för att frammana tillräcklig energi för att orka hålla ett högre tempo. Sista 4-5 kilometerna var jag även tvungen att springa med vätskebältet på axeln efter att jag hade plockat upp det vid vägkanten igen. Men målet var ju att springa långt och inte snabbt så jag brydde mig inte så mycket om hur snabbt jag orkade springa. Men att jag skulle klara två mil det var nu ett MÅSTE.

Sista uppförsbackarna hem när jag bara hade några hundra meter kvar var hemska. Jag joggade uppför dem och orkade inte med någon spurt. Men när jag passerade två mil och kunde stoppa min RunKeeper var det med ett stort leende inombords som jag gick de sista stegen hem! Mitt nya distansrekord är nu två mil och jag klarade det med 1½ minut under 1 timme och 50 minuter. Det är jag nöjd med!

Dagens löpning:
Sträcka: 20,01 kilometer
Tid: 1:48:23 timme
Hastighet: 5,25 minuter/kilometer
En varm löparrunda kräver vätska!
Inte de bästa byxorna att ha vid löpning med vätskebälte tydligen...
Lite jobbigt att springa med vätskebältet i handen...
Löparglad!

En underbar tid framför oss

Vi har en underbar tid framför oss. Och då syftar jag inte bara på årstiden och den ljuvliga sommartid som vi får njuta av de kommande månaderna. Det i sig är såklart underbart! Men för vår lilla familj väntar nu också en underbar tid då vi får vara tillsammans alla tre i nästan tre månader framöver.

Idag firar min man med sin första semesterdag. Om sex veckor tar jag semester och han blir föräldraledig och då har vi ytterligare lika många veckor kvar tillsammans innan jag börjar jobba.

Juni, juli och augusti 2012 kommer med stor sannolikhet bli de underbaraste månaderna hittills i mitt liv! Jag bara njuter!

Under vår ledighet tillsammans kommer vi bland annat njuta av vår trädgård. Just nu blommar det lilla äppelträdet och i slänten har en lökväxt kommit upp som jag inte vet namnet på.

torsdag 24 maj 2012

Vila, förberedelser och uppladdning

Imorgon står det löpning på schemat och planen är att jag ska springa mitt längsta hittills. När jag tränar mina långpass löpning nu för tiden tycker jag att det är kul att försöka orka springa längre än sist och det tänker jag försöka den här gången också. Sist jag sprang långt blev det 17 kilometer. Det är mitt längsta än så länge. Få se om jag lyckas slå det imorgon!

På väg hem från Öppna Förskolan

Självklart vill jag vara så pigg som möjligt i benen imorgon så idag fokuserar jag på att vila dem så mycket som möjligt. Morgonens styrkepass bestod bara av övningar för överkroppen. När jag promenerade till och från Öppna Förskolan idag valde jag att inte gå några omvägar (har nog nästan aldrig hänt!), utan jag nöjde mig med de sex kilometer som är sträckan dit och hem.

Dagens lunch: en burk tonfisk, en halv avokado, vitkålssallad, tomat, gurka, isbergssallad, morot, senapsvinägrett och knäckebröd med smör. Mums!

Nu tar jag det mest lugnt i trädgården. Jag har ätit en god och mättande lunch eftersom det är viktigt att fylla på med bra energi dagen innan en större träningsprestation. Snart tänkte jag ha lite fotvård för att optimera fötternas välmående inför morgondagen.

Jag känner av en del träningsvärk i benen från gårdagens benpass, speciellt i vaderna. Hoppas att det har släppt tills imorgon!

Dagens promenad:
Sträcka: 6,00 kilometer
Tid: 59:10 minuter
Hastighet: 9,52 minuter/kilometer

Nybakat favoritbröd

Jag har just bakat mitt favoritbröd. Anledningen till att det är mitt favoritbröd är för att det är bland det godaste bröd jag vet, det är nyttigt och är super enkelt att göra. Man behöver varken jäst, jäsning eller knådning när man bakar detta bröd. Det räcker att röra ihop alla ingredienser, fylla degen i en form och låta den bli klar i ugnen.

Jag modifierade originalreceptet något idag eftersom jag inte hade tillräcklig mängd av alla ingredienser hemma. Normalt sett bakar jag alltid två limpor när jag ändå är igång, men idag blev det bara en.

Nu står limpan och svalnar på spisen. I eftermiddag ska jag smaka av den till mellanmålet!

Mitt favoritbröd
1 limpa

4 dl rågsikt
4 dl dinkelmjöl fullkorn
2 dl rågkross
1 dl havre- eller vetekli
1 dl krossade linfrön
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 msk anis (eller annan brödkrydda)
½ dl osötad lingonsylt (t.ex. har Önos en utan tillsatt socker)
½ dl lingon
1 msk ljus sirap
5 dl lättfil eller naturell lättyoghurt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser, rör i lingonsylt, sirap och fil/yoghurt. Häll degen i en avlång bakform, som du har smort in med olja eller smör och strött rågkross i. Fördela lingonen över brödet och tryck ned dem i degen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär en timme. För mitt bröd tog det drygt en timme. Eventuellt kan du behöva täcka brödet med aluminiumfolie efter ungefär halva tiden för att inte bränna skorpan. Känn efter med en sticka att brödet är klart innan du tar ut det. Låt det svalna på galler under en handduk.

 Jag strödde lingon över brödet och sedan tryckte jag ned dem med en sked i degen.

Fokus baksida överkropp

Känslan man har när man just har tränat ett lyckat pass och ändå har hela dagen framför sig är svår att slå. Den känslan har jag nu! Träningen är avklarad; ett styrkepass för överkroppen, jag är påfylld med energi och utanför skiner solen och en dag med vackert väder väntar.


Fokus under morgonens träningspass för överkroppen var att träna baksida mer än framsida, efter 2:1-tänket. Det blev fler övningar för rygg än bröst, fler för baksida än framsida axel och fler för triceps än biceps.


Dagens träning - samtliga övningar i tre set:
 • Superset 1: sittande smala rodd med gummiband + stående framåtlutad rodd med omvänt grepp, hantlar
 • Superset 2: breda armhävningar för bröst + smala tricepsarmhävningar
 • Superset 3: flyes med gummiband + axelpressar ovan huvudet med gummiband
 • Superset 4: bröstpressar med gummiband, handflator nedåt + ryggdrag stående framåtlutad över bänk med hantlar, en arm i taget
 • Superset 5: axelpressar bakåt med gummiband + rotation för rotatorkuffen med viktplattor
 • Superset 6: latsdrag sittande i luften med gummiband + ryggresningar på pilatesboll

Min tanke var att hinna träna innan Wilmer vaknade, så jag gick upp tidigare än honom i morse. Men jag borde ha förstått att han skulle hinna vakna för längre än till 7 brukar han sällan sova. Så träningen skedde med honom vid sidan om. Han satt i sin babysitter och pysslade med sina leksaker under tiden och hejade lite på sin mamma. =)

onsdag 23 maj 2012

Colting minus jordnötssmör

Ni som följer mig vet att jag älskar coltingpannkakor. På senaste tiden har jag sett att det är många som gör coltingpannkakor utan jordnötssmör, det vill säga bara ägg och banan. Jag testade det ikväll. Som smaksättning hade jag i äpple och kanel. Då behöver man inte äta pannkakorna med bär utan det räcker med keso, kesella eller vispad grädde.

Bananpannkakor
2 portioner

en mogen banan
5-6 ägg
ev. ett äpple
ev. kanel

Mosa bananen i en bunke. Tillsätt äggen och vispa runt med en gaffel. Stek pannkakorna i olja. För mig blev det tre pannkakor, alltså 1½ per portion. Om man vill ha med äpple skivar man den ganska tunt och lägger på pannkakan direkt efter att du har lagt den i stekpannan. Pudra över med kanel. Vänd och grädda även på andra sidan.

Jag åt mina bananpannkakor med keso och vispad grädde. Och pudrade med kanel över. Eftersom jag inte hade jordnötssmör i smeten var det bra att få i sig fett från grädden istället!

Så vad tycker jag smakar godast; coltingpannkaka eller bananpannkaka? Jag måste säga att min favorit är fortfarande colting. Det är svårt att slå den där jordnötssmaken i de pannkakorna. Men bananpannkaka var riktigt gott också! Och äpple och kanel som smaksättning var ett bra val!