onsdag 13 februari 2013

Ännu en kvargnyhet


För ett tag sedan fanns det nästan bara Arla's Lättkesella att köpa som kvargprodukt, men nu för tiden tycker jag att jag hittar en ny sorts kvarg nästan varje gång jag är i matbutiken. Senast hittade jag Lindahls kvarg, en kvarg med endast 0,3% fett och mycket protein. Perfekt för oss som tränar (och andra också)!

Så här skriver Lindahl själva om sin kvargprodukt:
Proteinrika produkter är just nu på allas läppar och segmentet verkar öka kraftigt i och med en stark hälsotrend. Skånemejeriers och Lindahls satsning på produkter med extra protein innehåller allt kroppen behöver efter passet, matchen, eller löpningen. Proteinet gör att kroppen orkar bygga upp muskler som blir ännu starkare och uthålligare än före träningen. Dessutom får man i sig andra näringsämnen som gör gott för kroppen.

Jag tycker att kvarg passar till det mesta, till exempel tillsammans med ett kokt ägg som mellanmål eller med bär eller frukt och mandlar som snabbfrukost, mellan- eller kvällsmål. Kvarg: ett smart och gott sätt att få i sig protein på!

4 kommentarer:

 1. Att blanda kvarg med ägg...nytt för mig...ska testa imorgon. Tack för tipset :)

  /Diana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa det! Är både gott och ger en rejäl proteinboost. Åt det senast igår. :-)

   Radera
 2. kvarg är ju så himla gott till allt! :D så himla kul att variera! :) det är ju massor av olika kvarg ute i affärerna nu, men faktiskt aldrig sett någon med fetthalt 0,3!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra med så lite som 0,3% fett i kvargen. Även om 1% inte är så mycket heller.

   Radera