Om mig och min träning

Jag - en träningsgalen och hälsointresserad tjej

Jag har inte alltid varit träningsgalen, men väldigt länge har jag det. Mitt stora intresse för träning började någon gång i 11 eller 12-års åldern när jag insåg hur kul det var att spela bandy och pingis på rasterna i skolan. När jag gick på högstadiet började jag gilla skolgympan riktigt mycket och jag sprang i skogen flera gånger i veckan. Min pappa har alltid sprungit orientering och vanlig löpning, så jag gissar att det var därför mitt intresse för löpning väcktes.

När jag var runt 15 år skaffade jag kort på Age's gym och blev helt frälst i gruppträning. Jag bokade in så många pass i veckan som min tonårskropp orkade med. Det jag tränade mest var aerobics, step och diverse styrkeklasser. Jag körde också styrketräning på gymmet. Under några år bodde jag mer eller mindre på gymmet. Under samma period började jag intressera mig för kost, vad som är hälsosam mat och nyttigt för kroppen. Jag läste Fitness Magazine och lät mig inspireras av olika profiler inom träning och fitness. Det var under dessa år på gymnasiet som jag mer och mer blev det träningsgalna och hälsointresserade jag som jag är idag.

Jag tog dock en liten paus i mitt hälsosamma leverne under några år när jag bodde i Göteborg. Av någon anledning så lockade inte gymmet mig under de nästan tre år när jag bodde där. Det var snarare Göteborgs uteliv som lockade och fokus låg mest på att ha kul med bästa kompisen och på olika festligheter.

När jag sedan hade flyttat tillbaka till Stockholm vid 23 års ålder insåg jag att jag under de senaste åren faktiskt hade gått upp en del i vikt. Jag vet inte exakt hur mycket jag hade gått upp i vikt under mina år i Göteborg för jag hade inte vägt mig på många år, men det handlade om minst 10 kilo. Tillsammans med min syster började jag följa Viktväktarnas modell och åt enligt pointsystemet. Samtidigt började jag träna på World Class Jakobsberg och jag föll genast tillbaka till mitt galna träningsjag och körde på med 5-6 pass i veckan. Och jag mådde så bra! Detta syntes även på vågen och efter ungefär ett halvår hade jag gått ner över 10 kilo!

Detta är åtta år sedan nu och sedan dess har jag behållit min aktiva och sportiga livsstil. Jag äter inte längre enligt Viktväktarna, men jag ser till att äta hälsosam och bra mat. Mitt kaloriintag ligger mycket högre nu än det gjorde under min viktminskningsperiod. För mig är det viktigt att se till att äta bra mat tillräckligt ofta för att jag ska ha energi under hela dagen. Därför blir det fem till sex måltider per dag för mig.

Min träning består främst av aerobics, styrketräning, löpning, spinning, styrkeklasser och yoga. Jag gillar samtliga träniningsformer lika mycket och tycker om att variera min träning så mycket som möjligt för att inte tröttna och för att få en allsidig träning.

För tre år sedan bestämde jag mig för att utbilda mig till gruppträningsinstruktör och i februari 2008 fick jag World Class Educations utbildning till licensierad gruppträningsinstruktör. Jag är så glad över att jag gjorde det! När jag bestämde mig för att gå denna utbildning var det för att jag ville ta min träning en nivå till. Jag tyckte att instruktörsyrket verkade vara så roligt och tänkte att jag lika gärna som att gå på alla dessa gruppträningsklasser kunde vara den som instruerade dem istället. Efter utbildningen började jag jobba som vikarie på World Class Slussen och efter några månader fick jag fasta klasser på World Class Solna och senare på World Class Sundbyberg.

Mina förväntningar på instruktörsyrket uppfylldes många gånger om och jag tycker fortfarande att det är lika roligt! Det ger en sådan obeskrivlig energi och glädje att instruera klasser. Jag kan vara jätte trött, seg eller ledsen innan en klass, men oavsett hur jag känner mig innan klassen blir jag alltid lika glad och upprymd under och efter klassen. Det är så härligt att få sprida träningsglädje och se människor bli starkare, piggare och gladare av träningen!

Som det känns nu kommer jag alltid jobba som instruktör vid sidan av mitt ordinära jobb, jag kommer alltid träna och vara aktiv och jag kommer alltid hålla en sund och balanserad inställning till kosten. För det är det här som är min livsstil!